Recept september

Borrel kippenpootjes uit de 3 in 1

30 MINUTEN – EENVOUDIG

Ingrediënten

  • 1 kg kip borrelpootjes
  • 1 tl koriander
  • 1 tl paprika poeder
  • 1 tl gember poeder
  • 1 tl kurkuma poeder
  • naar smaak chilisaus
  • naar smaak peper en zout

Voor de garnering: sesamzaadjes, verse koriander, rode peper en bosui

Werkwijze

1. Marineer de borrelpootjes voor minimaal 1 uur met het kruidenmegsel
2. Breng op smaak met peper en zout
3. Verwarm de oven voor op 100 graden 100% stoom
4. Zet de glazen magnetronschaal in de oven
5. Verdeel de borrelpootjes over een aparte magnetronbestendige schaal
6. Programeer de volgende stappen met meer fase koken 1e fase: stoom 10 min. 2e fase: bovengril 210 graden met 600 watt magnetron gedurende 15 minuten
7. Zet de losse schaal met borrelpootjes in de oven op de glazenmagnetronschaal
8. Wanneer het programma klaar is haal je de borrelpootjes uit de oven en giet je het overtollige vocht en vet af.
9. Marineer nu de borrelpootjes met de chilisaus
10. Grill de borrelpootjes nog 5 á 10 minuten op de stand grote grill + ventilator met extra toevoeging van stoom
11. Garneer af met de sesamzaadjes, verse koriander, rode peper en bosui