Recept Oosterse zalm met spinazie

Recept Oosterse zalm met spinazie

 

HOOFDGERECHT – 30 MINUTEN – 2 PERSONEN

Ingrediënten
– 2 moten zalm a 150 gr
– 200 gr verse spinazie
– Scheutje sojasaus
– Klein stukje gember
– 1 kleine rood pepertje (of 1 theelepel sambal)
– Kneepje honing
– 1 eetlepel sesamzaadjes, geroosterd

Bereiding
1. Hak de gember en de peper heel fijn en meng met de sojasaus en de honing.

2. Leg de zalm in een bak voor de stoomoven of een ovenschaal.

3. Giet de Oosterse marinade over de zalm.

4. Stel de oven in op 80 graden en stoom de zalm in ca. 18 minuten gaar.

5. Voeg na ca 5 minuten de spinazie toe aan de stoomoven en zorg dat je een bak of plaat gebruikt met gaatjes.

6. Serveer de spinazie op een bord en leg er een stuk zalm op.

7. Bestrooi met sesamzaadjes Lekker met bijvoorbeeld rijst, noedels of aardappeltjes.

Bron: www.leukerecepten.nl